Fedakar öğretmen öğrencilerinin geleceğini şekillendiriyor



Bitlis'in Tatvan ilçesinde sosyal bilgiler öğretmenliği yapan Kulu, Fen-Teknoloji-Mühendislik-Matematik projesi (FeTeMM) kapsamında, sorgulayan, araştıran ve üreten öğrenciler yetiştiriyor.

Bitlis'in Tatvan ilçesine bağlı Yoncabaşı köyünde sosyal bilgiler öğretmenliği yapan Mihraç Kulu, kendi imkanlarıyla kurduğu tam donanımlı sınıfta, Fen-Teknoloji-Mühendislik-Matematik projesi (FeTeMM) kapsamında, sorgulayan, araştıran, bilimle iç içe olan ve üreten öğrenciler yetiştiriyor.

2015-2016 eğitim ve öğretim yılı başında Yoncabaşı köyüne atanan ve 3 yıllık birikimiyle 16 okuldan 600 öğrenciyi ilk kez sinemayla buluşturan Kulu, öğrencilerini daha iyi bir geleceğe hazırlamak için yeni bir projeyi daha hayata geçirdi.

Bitlis Milli Eğitim Müdürlüğünün de desteğini alarak görev yaptığı köydeki okula kendi imkanlarıyla tam donanımlı bir sınıf kuran Kulu, fen, teknoloji, mühendislik ve matematik gibi dört önemli disiplinin birbirleriyle entegrasyonunu hedefleyen FeTeMM sistemiyle geleceğin bilim adamlarını yetiştiriyor.

Köydeki okulda oluşturulan sınıfta bulunan zeka oyunları, yaratıcı yazarlık, süreli yayın ve teknoloji-robot köşeleriyle öğrencilerin bilimle iç içe yaşayarak daha yaratıcı olmaları sağlanıyor.

"FeTeMM modelini uygulamak için çalışma yürütülüyor"

Kulu, öğrencilerine 21'inci yüzyılın becerilerini kazandırmaya çalıştıklarını belirterek, yeni eğitim öğretim döneminin başlamasıyla FeTeMM modelini uygulamak için çalışma yürüttüklerini anımsattı.

Köy okulundaki sınırlı mekanda çocukların eğitimi için iyi bir ortam sağladıklarını vurgulayan Kulu, şöyle devam etti:

"Sosyal bilgilerin ötesinde disiplinler arası çalışmaların yapılabileceği bir ortam kurmayı amaçladık. Yenilenebilir enerji kaynakları üzerine çalışıyoruz. Bir robot kulübümüz oldu. İlk aşama olarak güneş enerjisi ile çalışan ve yarı yapılandırılmış modeller üzerinden gittik. Ama şimdi öğrencilerimiz kendi modellerini tasarlıyor. Ayrıca sınıfımızda alan kitaplığımız var. Sınıfımızı zeka oyunları atölyesi olarak da kullanıyoruz. Bunların yanında yaratıcı yazarlık, kağıt atölyesi, çocukların kendi yeteneklerinin farkına varabilecekleri bir çok atölye çalışmasını da yapabiliyoruz. Sınıfımızı oluştururken, öğrencilerimizle anket çalışmaları ve ihtiyaç analizleri yaptık."

"Proje çocuklarda farkındalık oluşturdu"

Korkmaz, projenin ülke geneline yaygınlaştırılmasının önemli olacağını belirterek, "Bu sistem, öğrencilerin becerilerini ortaya çıkarmayı, ilgi ve kabiliyetleri doğrultusunda çocukları öğrenirken eğlendirmeyi, yaparak ve yaşayarak öğrenmeyi başardığı için bellekte kalıcılık sağlıyor. Bu uygulamadaki tüm masraflar öğretmenlerimizce karşılandı. Projenin çocuklarımızda oluşturmuş olduğu farkındalık çok önemlidir." diye konuştu.

Sınıftaki araç ve gereçlerin öğretmenler tarafından karşılandığını vurgulayan Korkmaz, öğretmenlerin fedakarlıklarıyla bir ilki başardığını ifade etti.

Konular

Yurt dışında okuyan öğrencilerin LGS başvuruları nasıl yapılacak?
LGS'de öğrenciler kendi okullarında sınava girebilecek mi?
Liseler Arası Arapça Münazara Yarışmaları Sonuçlandı
Kaç tane imam hatip okulu nitelikli lise sayıldı?
Özel liselerin merkezi sınavla öğrenci alımına ilişkin uygulama usulleri
Siber zorbalık en çok hangi yaş arasında görülüyor?
Bir zamanlar ben de projesi nedir?
İnternet okur-yazarlığı kaçıncı sınıfta başlamalı?
Turkish Airlines Science Expo hangi kategorilerde yapılacak?
Ders arası dil molası projesi nedir?
Türkçe Yeterlik Sınavı Sınav Giriş Yeri Bilgisi
23 Nisan ve 24 Nisan okullar tatil mi? Liselere de tatil olacak mı MEB?
Özel okula erken kayıt bir avantaj mı?
Özel okula kesin kayıt yaptıranlar devlet liseleri için tercih yapabilir mi?
Öğrencilere meslek seçimi eğitimi
Türkiye'deki tüm OSB'lere teknik kolejler açılacak
Öğrencilerin bir haftada internette geçirdiği süre ne kadar?
Meslek liselerinin ders programı değişiyor mu?
Anadolu teknikte meslek bölümlerine sınavsız girilecek
Meslek liseli şef adayları sektörle buluştu
Kaç temel lise açıldı?
Türkçe, Malezya'da seçmeli ders olarak okutulacak
Öğrenciler LGS sınavına mutlaka girsinler mi?
AÖO e-Yaygın kitap ihtiyaç modülü sistemine giriş
Maarif Vakfında öğrenim gören öğrenci sayısı ne kadar?
Hangi özel okullar LGS puanı ile öğrenci alacak?
STEAM nedir?
5.Sınıf Yabancı Dil Hazırlık Projesi Uygulanacak mı?
Özel öğrencilere yönelik programlar yenilendi
Eokul Öğrenci Ekranı