Nitelikli bir eğitim için bir okulda hangi kriterler aranmalıdır?

Nitelikli Eğitim İçin Bir Okulda Aranması Gereken 5 Kriter...
Eğitim denildiğinde, akla sadece müfredat gelmemelidir. Bu müfredatın işleniş biçimi, kalıcılığını sağlamak için gösterilen faaliyetler, eğitimde fark yaratan detayları oluşturur. Bu anlamda seçilen okulun vizyonu ve sunduğu imkânlar çok önemlidir. Peki, nitelikli bir eğitim için bir okulda hangi kriterler aranmalıdır? İşte bir okulda olmazsa olmaz kriterler…
Yabancı dil eğitimi şart!
Değişen ve gelişen dünya düzeni içinde artık tek bir dille yetinmek mümkün değil. İkinci ve hatta üçüncü bir dilin talep edildiği günümüzde, öğrenilen dili de en az ana dil düzeyinde kullanmak gerekiyor. Bir dili “biliyorum" diyebilmek için; okuduğunu anlama, duyduğunu anlama, yazma, karşılıklı konuşma ve sözlü anlatım yetilerinin 5'ine de iyi seviyede sahip olmak şartı aranıyor. Bu yetileri kazanabilmek içinse dil eğitimine erken yaşlarda başlamak çok önemli. Bu anlamda; 3 yaşından itibaren eğitim müfredatında yabancı dil eğitimine yer veren ve Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı doğrultusunda şekillendirilmiş bir akademik müfredatı uygulayan okullar, öğrencilerini bir adım ileriye taşıyabiliyor.
Dijital dünyaya entegre bir eğitim benimsenmeli
Gündelik yaşamımızda bile her şey dijitalleşiyorken geleneksel bir eğitim modeli çocuklarımızı hayata ne derece hazırlar? Matematik, Türkçe, Tarih gibi klasik müfredat derslerinin bile çağın yeniliklerine uygun şekilde öğrencilere verilmesi, çağı yakalayabilen bir neslin yetişmesi açısından çok önemlidir. Örneğin; kodlama ve robotik ağırlıklı bir eğitim uygulayan bir okuldaki öğrenciler hem algoritmik düşünme becerileri kazanır hem de farklı alanlarda karşılaştığı durumlarda yaratıcı düşünerek problemleri daha kolay çözebilir.
Akademik başarısı yüksek olmalı
İyi bir ilköğretim kurumu iyi bir liseye, iyi bir lise ise öğrenciyi yüksek kariyer hedefli bir üniversiteye hazırlar. TEOG, YGS ve LYS gibi sınavlarda ortalamanın üstünde bir başarı gösteren bir okulun tercih edilmesi, çocuğunuzun geleceği için önemli bir adım oluşturur. Çünkü bu başarının oluşmasında eğitim kurumunun öğretmenleri tarafından özel olarak hazırlanmış kitapların, testlerin, ders notlarının, sınavların, öğrenci takip sisteminin ve öğrenci aile danışmanlığı uygulamalarının payı büyüktür.
Yeteneklerini keşfederken yönlendirebilmeli
Kendini iyi ifade eden, topluma pozitif katkıları olan, özgüveni tam, yenilikçi ve teknolojiyle barışık bireyler yetiştirme misyonu, iyi bir eğitim kurumunda aranması gereken özelliklerin en başında geliyor. Çünkü tüm bu özellikleri geliştiren bir eğitim programını benimseyen bir kurum, aynı zamanda öğrencilerin kariyerlerini de doğru planlamalarında büyük katkı sağlıyor. Bu anlamda; Avrupa Birliği'nin Eğitim ve Öğretim 2020 Stratejisi tarafından belirlenen tüm kriterleri karşılayan t-MBA eğitim modelini benimseyen okullarda eğitim gören öğrenciler, başarılı kariyerleriyle dikkat çekiyor.
Tüm yaşamı kapsayan bir rehberlik anlayışı olmalı
20. yüzyılın başlarında sadece meslek seçimine yardım amaçlı başlayan rehberlik hizmetleri, son yıllarda öğrencilerin yaşam ve kariyer gelişimini destekleyecek bir rehberlik modeline yönelmiş durumda. Sadece akademik kariyerin önemsenmediği günümüz eğitim sisteminde, rehber öğretmenlerin aynı zamanda terapi yöntemine bağlı bir yaklaşımda olması ve kısa sürede işlevsel çözümler üreterek öğrencilerin gelişimlerine katkı sağlaması gerekir.
Konular
- Yurt dışında okuyan öğrencilerin LGS başvuruları nasıl yapılacak?
- LGS'de öğrenciler kendi okullarında sınava girebilecek mi?
- Liseler Arası Arapça Münazara Yarışmaları Sonuçlandı
- Kaç tane imam hatip okulu nitelikli lise sayıldı?
- Özel liselerin merkezi sınavla öğrenci alımına ilişkin uygulama usulleri
- Siber zorbalık en çok hangi yaş arasında görülüyor?
- Bir zamanlar ben de projesi nedir?
- İnternet okur-yazarlığı kaçıncı sınıfta başlamalı?
- Turkish Airlines Science Expo hangi kategorilerde yapılacak?
- Ders arası dil molası projesi nedir?
- Türkçe Yeterlik Sınavı Sınav Giriş Yeri Bilgisi
- 23 Nisan ve 24 Nisan okullar tatil mi? Liselere de tatil olacak mı MEB?
- Özel okula erken kayıt bir avantaj mı?
- Özel okula kesin kayıt yaptıranlar devlet liseleri için tercih yapabilir mi?
- Öğrencilere meslek seçimi eğitimi
- Türkiye'deki tüm OSB'lere teknik kolejler açılacak
- Öğrencilerin bir haftada internette geçirdiği süre ne kadar?
- Meslek liselerinin ders programı değişiyor mu?
- Anadolu teknikte meslek bölümlerine sınavsız girilecek
- Meslek liseli şef adayları sektörle buluştu
- Kaç temel lise açıldı?
- Türkçe, Malezya'da seçmeli ders olarak okutulacak
- Öğrenciler LGS sınavına mutlaka girsinler mi?
- AÖO e-Yaygın kitap ihtiyaç modülü sistemine giriş
- Maarif Vakfında öğrenim gören öğrenci sayısı ne kadar?
- Hangi özel okullar LGS puanı ile öğrenci alacak?
- STEAM nedir?
- 5.Sınıf Yabancı Dil Hazırlık Projesi Uygulanacak mı?
- Özel öğrencilere yönelik programlar yenilendi
- Eokul Öğrenci Ekranı