Öğrenciler bütçe yönetimini öğrenecek
Öğrencilere finansal okuryazarlığın öğretilmesi amacıyla “Sanat Yoluyla Sosyal ve Finansal Eğitim Projesi“ hayata geçirildi. Proje kapsamında, ilkokul 1. sınıftan ortaokul 8. sınıfa kadar zorunlu dersler arasında yer alan “görsel sanatlar“ın öğretim programı, sanat ile finansal okuryazarlığı içerecek şekilde güncellendi.
Öğrencilerin toplumsal ve ekonomik açıdan güçlü vatandaşlar olarak yetişmelerinde gerekli bilgi ve becerileri deneyime dayalı öğrenmeleri için "Sanat Yoluyla Sosyal ve Finansal Eğitim Projesi", Türk Ekonomi Bankasının finansal, UNICEF´in teknik desteğiyle uygulamaya geçti.
Program kapsamında, çocukların finansal kapasitelerinin gelişimine destek olunması ve ileride karşılaşabilecekleri olası finansal ve sosyal güçlüklere karşı mücadele sırasında ihtiyaç duyacakları sosyal değerleri öğrenmelerinin desteklenmesi hedefleniyor. Erken yaşlarda çocuklara vatandaşlık sorumluluklarının ve finansal kaynakların yönetiminin öğretilmesinin amaçlandığı proje kapsamında, müfredatta da çeşitli düzenlemeler yapıldı.
Bu kapsamda, öncelikle ilkokul 1. sınıftan ortaokul 8. sınıfa kadar zorunlu dersler arasında yer alan "görsel sanatlar" dersinin öğretim programı sanat ile finansal okuryazarlığı içerecek şekilde güncellendi. Ayrıca ortaokullarda ve imam hatip ortaokullarında seçmeli dersler arasında yer alan "seçmeli görsel sanatlar" dersinin de öğretim programı bu anlayışla hazırlandı ve programlar okullarda uygulanmaya başlandı. Seçmeli görsel sanatlar içinde yer alan ebru, tezhip, resim, grafik tasarım, minyatür, seramik modüllerinde konuyla ilgili açıklamalara yer verildi.
İlkokul ve ortaokul öğretmenlerine yardımcı ders materyalleri
Programların ülke genelinde tanıtımının yapılması için eğitici eğitimleri gerçekleştirildi. Bunun yanı sıra sosyal ve finansal eğitim konusunun okullarda çeşitli dersler içinde ele alınabilmesini sağlamak için ilkokul ve ortaokul öğretmenlerine ayrı ayrı olmak üzere yardımcı olacak materyaller hazırlandı. Ders materyalleri, çocukların sosyal yaşamlarında ihtiyaç duyacakları yaşam becerilerinin, finansal ve girişimcilik becerilerinin geliştirilmesi ve desteklenmesini sağlayacak şekilde geliştirildi. Bu etkinlikler, okullarda işlenen hayat bilgisi, matematik, sosyal bilgiler gibi çeşitli derslerle ilişkilendirilecek şekilde oluşturuldu. Ayrıca konuyla ilgili öğretmenlerin ailelere destek olmasını sağlayacak "aile eğitim kılavuzu" hazırlandı.
İnternet sitesi hazırlanıyor
Tüm bu çalışmalara zaman, mekan ve diğer sınırlamalar olmaksızın herkesin erişiminin sağlanması ve öğrenmeyi dijital olarak desteklemek için internet sitesi hazırlık çalışmaları devam ediyor. Niteliği artırmak ve uygulamayı yaygınlaştırmak amacıyla Ankara´da 12-14 Aralık 2016´da 81 ilden ikişer öğretmenin katılımıyla gerçekleştirilen çalışmanın ardından, hazırlanan içeriğin Bakanlık tarafından onaylanmasından sonra illerden gelen temsilcilerle geniş çaplı bir uygulama başlatılacak. Çocukların yaşamları üzerindeki denetimlerini ve özgüvenlerini artırmayı hedefleyen çalışma, ülkedeki tüm çocuklar için daha iyi bir gelecek kurulması ve eğitimde kalitenin artırılması açısından önem taşıyor.
Konular
- Yurt dışında okuyan öğrencilerin LGS başvuruları nasıl yapılacak?
- LGS'de öğrenciler kendi okullarında sınava girebilecek mi?
- Liseler Arası Arapça Münazara Yarışmaları Sonuçlandı
- Kaç tane imam hatip okulu nitelikli lise sayıldı?
- Özel liselerin merkezi sınavla öğrenci alımına ilişkin uygulama usulleri
- Siber zorbalık en çok hangi yaş arasında görülüyor?
- Bir zamanlar ben de projesi nedir?
- İnternet okur-yazarlığı kaçıncı sınıfta başlamalı?
- Turkish Airlines Science Expo hangi kategorilerde yapılacak?
- Ders arası dil molası projesi nedir?
- Türkçe Yeterlik Sınavı Sınav Giriş Yeri Bilgisi
- 23 Nisan ve 24 Nisan okullar tatil mi? Liselere de tatil olacak mı MEB?
- Özel okula erken kayıt bir avantaj mı?
- Özel okula kesin kayıt yaptıranlar devlet liseleri için tercih yapabilir mi?
- Öğrencilere meslek seçimi eğitimi
- Türkiye'deki tüm OSB'lere teknik kolejler açılacak
- Öğrencilerin bir haftada internette geçirdiği süre ne kadar?
- Meslek liselerinin ders programı değişiyor mu?
- Anadolu teknikte meslek bölümlerine sınavsız girilecek
- Meslek liseli şef adayları sektörle buluştu
- Kaç temel lise açıldı?
- Türkçe, Malezya'da seçmeli ders olarak okutulacak
- Öğrenciler LGS sınavına mutlaka girsinler mi?
- AÖO e-Yaygın kitap ihtiyaç modülü sistemine giriş
- Maarif Vakfında öğrenim gören öğrenci sayısı ne kadar?
- Hangi özel okullar LGS puanı ile öğrenci alacak?
- STEAM nedir?
- 5.Sınıf Yabancı Dil Hazırlık Projesi Uygulanacak mı?
- Özel öğrencilere yönelik programlar yenilendi
- Eokul Öğrenci Ekranı