Öğrenciler pasaport harcı ödüyor mu?
Pasaport harçlarına getirilen 2016 yılı zamları Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, 3 yıldan fazla süreli pasaport harcı 533 TL olurken, ücretler 6 aylık için 111 TL, 1 yıl için 163 TL, 2 yıl için 266 TL, 3 yıl için 378 TL oldu. Öğrenciler için ise pasaport harç ücretlerinin kaldırılması gündemde.
Öğrenciyseniz sizleri sevindirecek bir haberimiz var. Seyahat planlarınızı hızla yapmaya başlayabilirsiniz. 2016 yılı düzenlemeleri arasında, öğrenciler için pasaport harcı ücretlerinin kaldırılacağı da var.
Dünyanın en pahalı pasaportu Türkiye’de. Ancak yine de zam haberleri durmak bilmiyor. Veri analiz şirketi Statista tarafından yapılan araştırmalara göre, Türkiye’de asgari ücret ile çalışan bir kişi, 10 yıllık pasaport almak istediğinde, ücreti karşılayabilmesi için tam 95 saat çalışması gerekiyor.
Hal böyle olunca, seyahatseverler pasaport harçlarına zam değil, indirim bekliyor. Ancak beklenen indirim bu yıl da gelmedi. Harçlar Kanunu Genel Tebliği Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, pasaport harç ücretleri de zamlandı.
Harç ücretlerine bir de defter bedeli eklendiğinde ödenen miktarlar çok daha yüksek oluyor. Tatil planlarını etkileyen bu zamların yanı sıra, öğrencileri ilgilendirecek bir gelişme daha var.
Cumhuriyet’te yer alan habere göre, 2016 yılında yapılması planlanan birçok düzenleme arasında öğrencilerin pasaport harcı ödemesinden muaf tutulması da yer alıyor.
Zamlar nedeniyle seyahatseverlerin indirim beklentileri başka bahara kaldı. Öğrencileri sevindiren gelişme ise henüz netleşmedi. Daha önce de pasaport ücretlerinin yarı yarıya düşeceği söylentileri gündeme gelmişti. Bu kez öğrenciler, bu sevindirici gelişmenin resmiyet kazanmasını bekliyor.
E Okul MEB
- 'AA Istanbul Photo Awards 2018' öğrencilere yön verecek
- 'Arapça´nın öğreniminde farkındalık oluşturulacak'
- 'Bilim merkezleri 2023 hedeflerine katkı sağlayacak'
- 'Çocuklar ana dilleriyle bir sayfa yazı yazamaz oldu'
- 'Devlet okulu öğrencileri çok daha iyi yetişiyor'
- 'Dezavantajlı Öğrencilerin Okul Terkinin Önlenmesi Projesi"
- 'Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var' projesi
- 'Müfredat hafifletilecek, ders saatleri azaltılacak''
- 'Okullarımızda okutulan derslerin piyasada karşılığı yok'
- 'Sanata Engel Yok' sergisi açıldı
- “Öğretmenlik aynı zamanda bir öğrenciliktir”
- 10-16 yaş geleceği belirliyor
- 152 Dahi Üniversiteli Oldu
- 2016 ve 2017 Eğitim Öğretim Yılı Nasıl Geçti?
- 2016-2017 Bilsem Yerleştirme Sonuçları Tıkla Öğren
- 2016-2017 güzel sanatlar ve spor liseleri kontenjanları açıklandı
- 2016-2017 Okul sütü programı belli oldu
- 2016-2017 Yılında İlköğretim ve Ortaöğretimlere Okutulacak Ders Kitapları
- 2017 2018 E Okul Öğrenci Seçmeli Ders İşlemleri Ne Zaman Başlayacak?
- 2017-2018 İlköğretim Ders Kitapları Nasıl Olacak?
- 2017-2018 MEB İlk ve Orta Öğretim Ders Kitapları
- 2017-2018 MEB İlkokul ve Ortaokul Haftalık Ders Çizelgesi
- 2018 2019 Eğitim Öğretim Yılı Ne Zaman Başlıyor?
- 2018 E Okul Sorumluluk Sınavı Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?
- 2018 Sorumluluk Sınavları Ne Zaman?
- 2018 yarıyıl tatili ne zaman başlıyor ve bitiyor?
- 2018-2019 BİLSEM Öğrenci Tanılama Kılavuzu yayımlandı
- 2018-2019 Destekleme ve Yetiştirme Kursları Öğretmen Başvuruları Nasıl Yapılacak?
- 2018-2019 E Okul İlk ve Ortaokul Ders Kitapları Yayınlandı mı?
- 2018-2019 E Okul Okullar Ne Zaman Açılacak?