LGS ve üniversite tercih stresi yaşayan çocuklara ve ailelerine tüyo
Manisa Büyükşehir Belediyesi Aile Danışma Merkezi Pedagogu Kemal Çamlıoğlu, LGS ve üniversite sınavı sonuçlarının ardından tercih stresi yaşayan çocuklara ve ailelerine tüyo verdi.
Üniversite ve LGS sınavlarının ardından sınav stresi yaşayan öğrencileri bu kez de tercih stresi sardı. Manisa Büyükşehir Belediyesi Aile Danışma Merkezi Pedagogu Kemal Çamlıoğlu da, hayatlarına yön verecek öğrencilere stres yaşamamaları için tüyolar verdi. Pedagog Kemal Çamlıoğlu, aile danışma merkezinde anne, baba ve çocuklara rehberlik ettiklerin belirterek, kendilerine başvuran çocukların en büyük sorununun yalnızlık olduğunu ifade etti.
Çamlıoğlu, "Ailelere danışmanlık veriyoruz. Aileler buraya çocuklarıyla birlikte geliyor. Anne baba ve çocuklarla birlikte görüşüyoruz. Genellikle çocukların ders çalışmadığı, çok oynadığı, internette çok vakit geçirdiği, yemek yemediği gibi sorunlarla geliyorlar. Genellikle diğer çocuklarla kıyaslayarak geliyorlar. Sorun aslında çocuklarda değil ailelerde. Aile içindeki uyumsuzluk çocuğu yansıyor. Sorun çocukta çok az oluyor" dedi.
Çamlıoğlu ayrıca Manisa'da 7 ilçede 3 bin kişiye aile için iletişim semineri verdiklerini ifade etti.
Pedagog Çamlıoğlu, ailelerin kendi isteklerini çocukları üzerinden gerçekleştirmeye çalıştığını belirterek, " Aile kendi istekleri doğrultusunda tercih yaptırıyor. Çocuğu özgür bırakmıyor. Aileler okulla çok ilgili değil. Kendisinin zamanında olamadığı şeyi çocuğunda gerçekleştirmek istiyor. Çocuğu özgür bırakmıyorlar. Tercihlerde ortak karar verilmeli" şeklinde konuştu
OKUL, ÇOCUK VE AİLE İŞBİRLİĞİ ŞART
Rehber öğretmenlere danışılarak tercih yapılması gerektiğine dikkat çeken Çamlıoğlu, çocuk, okul ve aile işbirliğine vurgu yaptı. Çamlıoğlu, "Çocuk okul ve aile işbirliği olmadan bu iş sağlıklı olmaz. Üç saç ayağı çok önemli. Çocuklar çok erken bu bilince ulaşıyorlar. Baskı çocuğu olumlu etkilemiyor. Aileler çocuklarının en üst seviyede olmasını istiyor. Çocuğun yetenekleri o kapsamda olmayınca iki taraf için de yıkım oluyor. Hayat başarısı sınav başarısı değil. Hayat bir süreklilik istiyor. Sürekli çalışmak, sürekli didinmek gerekiyor. Sınavda başarılı olamayan çocuğun hayatta başarılı olmayacağı anlamına gelmiyor" diye konuştu.
BASKI ÇARESİZLİĞE SÜRÜKLÜYOR
Lise ve üniversite tercihlerini yapan öğrencilerin isteklerinin gerçekleşmemesi halinde depresyon yaşayabileceklerini kaydeden Çamlıoğlu, ailelere 'destek olun' çağrısı yaptı. Çamlıoğlu, "Baskı çocuğu çaresizliğe sürüklüyor. Sınavda başarıyı hayat başarısı olarak algılıyor. Yaşam sınava endeksli değil. Çocukları özgür bırakmak ve destek olmak çok önemli. Sınav stresi ve başarısızlık yüzünden çocukların intiharlarına şahit oluyoruz. Çocuk kıyas yapmaya başlıyor. Herkesin yetenekleri öğrenme kapasitesi ayrıdır. Çocuk çaresiz kalınca çıkış noktası bulamadığı zaman, kendini kötü hissediyor. Kendini ifade edemediğinde problemleri artıyor. Hayata küsüyorlar. Aileler her koşulda çocuklarına destek olmalıdır. Çocuklar kendilerini yalnız hissediyorlar. Çocukları yalnızlaştırmasınlar. Çocuğun yanında bulunmak lazım. Önünde veya karşısında olmayın" dedi.
Son olarak internet kullanımının çocuklar üzerinde olumsuz etkiler oluşturduğuna dikkat çeken Çamlıoğlu, ailelerin çocuklara olabildiğinde geç telefon almalarını istedi.
LGS Tercih Kılavuzu Tıkla İndir
LGS Tercih İşlemleri Tıkla Başla
E Okul TEOG
- 2016-2017 MEB TEOG Sınavı Kılavuzu
- 2016-2017 TEOG Yerleştirmeleri Hakkında Sık Sorulan Sorular
- 2017 TEOG Kayıt Takvimi Açıklandı mı?
- 2017 TEOG Kontenjanları ve YEP Puanları Tıkla Öğren
- 2017 TEOG Sınav Takvimi Açıklandı?
- 2017 TEOG Sınavları Ne Zaman 2. Dönem?
- 2017 TEOG Tercih Rehberi Tıklayın!
- 2018 E-Okul Ortak Sınav Teog Sonuçları Sorgula
- 2018 LGS Lise Taban Puanları MEB
- 2018 LGS Lise Tercih Kontenjanları Açıklandı mı?
- 2018 LGS Tercih Listesi Nasıl Hazırlanır?
- 2018 MEB TEOG Yerleştirme Kılavuzu TIKLA!
- 2018 Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Uygulaması Tercih ve Yerleştirme e-Kılavuzu
- 2018 TEOG Hesaplama / 8.Sınıf TEOG Sonuçları
- 2018 TEOG Puanları Nasıl Hesaplanacak?
- 2018 TEOG Yerleştirme Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?
- 2018 TEOG'da hangi dersler var?
- Doğru Okul Seçimi Nasıl Yapılır?
- E Okul Öğrenci Teog Anketi Giriş
- E Okul TEOG Puan Hesaplama Yöntemi
- Hangi lise kaç puan istiyor 2017?
- LGS 2018 sınav başvurusu nasıl yapılır?
- LGS 2018 Tercih Süresi Ne Zaman Sona Eriyor?
- LGS Lise Yerleştirme Sistemi Değişti mi?
- LGS Lise Yüzdelik Dilimleri Nedir?
- LGS MEB Kazanım Testleri ve Cevap Anahtarları İndir
- LGS MEB Sınav Sonuçlarını Öğrenmek için TIKLAYIN!
- LGS nakil başvurularında uzman tavsiyeleri
- LGS nakil ve boş kontenjanları meb nasıl işleyecek 2018
- LGS Puan Hesaplama Sistemi 2018