2018 Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Uygulaması Tercih ve Yerleştirme e-Kılavuzu

2018 Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Uygulaması Tercih ve Yerleştirme e-Kılavuzu İndir
2018 Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Uygulaması Tercih ve Yerleştirme İşlemleri için Tıklayınız
2018 TEOG lise tercih ve yerleştirme e-kılavuzu taslağı yayımlandı.
MİLLİ Eğitim Bakanlığı, ilk defa geçen yıl uygulanan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) yerleştirmelerinde yaşanan sorunları çözmek için 'Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Uygulaması Tercih ve Yerleştirme e-Kılavuzu' taslağı hazırlayıp görüş ve öneriler için sitesinde ilan etti.
Yerleştirmede öğrenciler tüm okul türlerini içeren 25 okula kadar tercihte bulunabilecek.
TEK LİSTEYE DÖNÜLDÜ
Böylece A ve B grubu tercih listesini içeren mevcut yerleştirme sistemi yerine, 25 okul tercihi getirilmiş olacak. Tercih işlemleri ekranında 'Özel okula kayıt yaptırdım tercih yapmayacağım' ve 'Tercih yapmak istiyorum' butonları seçenek olarak sunulacak.
'Özel okula kayıt yaptırdım' butonunu seçenlere okul tercih ekranı açılmayacak, tercih sistemine dahil edilmeyecek. Her iki butonu kullanmayanlar, 12 yıllık zorunlu eğitimden dolayı sistem tarafından otomatik olarak açık liselere kaydedilecek. Tercih işlemleri velilerce Temmuz 2018'de yapılacak. Yerleştirmeye Esas Puan (YEP) ile öğrenci alan okulların yerleştirme sonuçları Ağustos'ta açıklanacak. Aynı tarihte boş kontenjanlar da ilan edilecek. Temmuz 2018'de tercih başvuruları alınacak. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından merkezi yapılan yerleştirme sonuçları ve kesin kayıtlar iseAğustos'ta Bakanlığın internet adreslerinde ilan edilecek.
İlk defa geçen yıl uygulanan lise giriş sınavı TEOG'da yerleştirme sorunları yaşanmıştı.Ancak bu sene yeni TEOG Yerleştirme Sistemiyle bu sorunların üstesinden gelinecek.
MEB tarafından 2013-2014 eğitim- öğretim döneminde ilk kez yapılan TEOG sistemine ilişkin araştırma sonuçları, öğrencilerin ve öğretmenlerin sınav memnuniyetinin yüzde 100'e yakın olduğunu ortaya çıkarmıştı. Bakanlık, sınava ilişkin memnuniyeti yerleştirme ve nakil süreçlerinde de yakalamak için bir dizi çalıştaylar düzenledi.
Bu çalışmalar sonunda, 2018-2019 eğitim-öğretim yılında uygulanmak üzere "Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Uygulaması Tercih ve Yerleştirme e-Kılavuzu" taslağı hazırlandı.
Tercih sayısı 25 olacak
Taslak kılavuzdan derlenen bilgilere göre, yerleştirmede öğrenciler tüm okul türlerini içeren 25 okula kadar tercihte bulunabilecekler. Öğrenci velisi, okulların genel ve özel başvuru şartlarına dikkat ederek, istek sırasına göre farklı il ve ilçelerdeki okullarda dahil olmak üzere okul türlerine göre aynı veya karışık olarak 25 okul tercihi yapabilecek. Bakanlık böylece, A grubu ve B grubu tercih listesini içeren mevcut yerleştirme sistemi yerine, 25 okul tercihi getirmiş olacak.
Tercih butonu
İnternet adresinden tercih işlemleri için giriş yapıldığında, tercih işlemleri ekranında, "Özel okula kayıt yaptırdım tercih yapmayacağım" ve "Tercih Yapmak İstiyorum" butonları seçenek olarak sunulacak. Tercih yapacak adaylara, 25 okul tercihini gösteren ekran açılacak. Ancak, özel okula kayıt yaptırdım tercihini seçenlere okul tercih ekranı açılmayacak. Özel okullara kesin kayıt yaptıranlar da tercih sistemine dahil edilmeyecek.
Ancak her iki butonu kullanmayanlar, 12 yıllık zorunlu eğitimden dolayı sistem tarafından otomatik olarak açık liselere kayıtları yapılacak. Böylece, MEB bu yeni değişiklikle devlet okuluna devam etmeyip açık liseye ya da özel okula gidecek öğrencileri daha erkenden tespit edecek ve böylece okulların boş kontenjanları da daha sağlıklı verilerle belirlenecek.
Tercih işlemleri, öğrenci velisi tarafından Temmuz 2018'de yapılacak. Yerleştirmeye Esas Puan (YEP) ile öğrenci alan okulların yerleştirme sonuçları, 8 Ağustosta açıklanacak, aynı tarihte boş kontenjanlar da ilan edilecek. Eylül 2018'da İl veya İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonlarınca Tercih Başvuruları alınacak.
Yerleştirme sonunda tercihlerine göre bir ortaöğretim kurumuna yerleşemeyen öğrenciler, Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonunca boş kalan kontenjanlar için il veya ilçe sınırları içerisinde 5 tercih alınarak, YEP üstünlüğüne göre merkezi yerleştirme yapılacak.
E Okul TEOG
- 2016-2017 MEB TEOG Sınavı Kılavuzu
- 2016-2017 TEOG Yerleştirmeleri Hakkında Sık Sorulan Sorular
- 2017 TEOG Kayıt Takvimi Açıklandı mı?
- 2017 TEOG Kontenjanları ve YEP Puanları Tıkla Öğren
- 2017 TEOG Sınav Takvimi Açıklandı?
- 2017 TEOG Sınavları Ne Zaman 2. Dönem?
- 2017 TEOG Tercih Rehberi Tıklayın!
- 2018 E-Okul Ortak Sınav Teog Sonuçları Sorgula
- 2018 LGS Lise Taban Puanları MEB
- 2018 LGS Lise Tercih Kontenjanları Açıklandı mı?
- 2018 LGS Tercih Listesi Nasıl Hazırlanır?
- 2018 MEB TEOG Yerleştirme Kılavuzu TIKLA!
- 2018 Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Uygulaması Tercih ve Yerleştirme e-Kılavuzu
- 2018 TEOG Hesaplama / 8.Sınıf TEOG Sonuçları
- 2018 TEOG Puanları Nasıl Hesaplanacak?
- 2018 TEOG Yerleştirme Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?
- 2018 TEOG'da hangi dersler var?
- Doğru Okul Seçimi Nasıl Yapılır?
- E Okul Öğrenci Teog Anketi Giriş
- E Okul TEOG Puan Hesaplama Yöntemi
- Hangi lise kaç puan istiyor 2017?
- LGS 2018 sınav başvurusu nasıl yapılır?
- LGS 2018 Tercih Süresi Ne Zaman Sona Eriyor?
- LGS Lise Yerleştirme Sistemi Değişti mi?
- LGS Lise Yüzdelik Dilimleri Nedir?
- LGS MEB Kazanım Testleri ve Cevap Anahtarları İndir
- LGS MEB Sınav Sonuçlarını Öğrenmek için TIKLAYIN!
- LGS nakil başvurularında uzman tavsiyeleri
- LGS nakil ve boş kontenjanları meb nasıl işleyecek 2018
- LGS Puan Hesaplama Sistemi 2018