LGS 2018 sınav başvurusu nasıl yapılır?
MEB tarafından 8. sınıf öğrencilerine uygulanan TEOG sınavları için tarihler belli oldu. Ortak sınavlar e-kılavuzunda TEOG ile ilgili tüm detaylar yer alıyor. Peki TEOG sınav tarihleri ne zaman? İşte sınav tarihleri ve ayrıntılar...
TEOG BAŞVURULARI NASIL YAPILACAK?
* 8’inci sınıf öğrencileri ortak sınavlara girmek için ücret yatırmayacaklardır.
* e-Okul Sistemine kayıtlı 8’inci sınıf öğrencileri ortak sınavlara girmek için başvuru yapmayacaklardır.
*. 8’inci sınıf öğrencileri 2017 yılı PYBS’ye ayrıca girmeyeceklerdir. Parasız yatılılık veya bursluluk hakkından yararlanmak isteyen 8’inci sınıf öğrencilerinin başvuruları, 2017 yılı PYBS kılavuzunda belirtilen tarihlerde öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlükleri tarafından e-Okul Sistemi üzerinden yapılacaktır.
*Açık öğretim ortaokulu öğrencilerinin başvuru işlemleri Açık Öğretim Ortaokulu Müdürlüğü tarafından takip edilecektir.
*Yurt dışında Bakanlığımıza bağlı olmayan okullardan sınava girmek isteyen öğrenciler; bu kılavuzda yer alan “EK 1– Ortak Sınavlar Yurt Dışında E-Okul Sistemine Kayıtlı Olmayan Öğrenciler İçin Başvuru Formu”nu eksiksiz ve doğru bilgilerle dolduracak ve yurt dışında bulunan Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçilik veya Konsolosluk yetkililerine onaylatacaklardır.
*Yurt dışında öğrenimlerini sürdüren öğrenciler bulundukları ülkedeki büyükelçiliklerde/başkonsolosluklarda onaylattıkları denklik belgesine göre ortak sınavlara girebileceklerdir. Öğrenciler/veliler, birinci dönem sınavları için Kasım 2016, ikinci dönem sınavları için Mart 2017 tarihine kadar Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Emniyet Mahallesi Milas Sokak No:21 Teknikokullar 06500ANKARA-TÜRKİYE adresine APS veya dengi posta yoluyla aşağıdaki belgeleri göndereceklerdir.
Yurt Dışında Bakanlığımıza Bağlı Olmayan Okullarda Öğrenim Gören Öğrencilerden İstenecek Belgeler
*Bir adet vesikalık fotoğraf,
*Geçerli kimlik belgesi fotokopisi,
*Bulundukları ülkedeki büyükelçiliklerde/başkonsolosluklarda onaylattıkları denklik belgesi,
*EK 1– Ortak Sınavlar Yurt Dışında E-Okul Sistemine Kayıtlı Olmayan Öğrenciler
İçin Başvuru Formu”. Ayrıca postadan kaynaklı mağduriyetlerin oluşmaması için öğrenciler/veliler, bu belgeleri tarattırdıktan sonra başvuru süresi içinde elektronik olarak odsgm_odydb@meb.gov.tr internet adresine göndereceklerdir. Faks yoluyla gelen formlar kabul edilmeyecektir. Yurt dışından sınavlara girmek için başvuru yapan öğrencilerin belgelerinde eksiklik varsa bu öğrenciler sınavlara giremeyeceklerdir.
TEOG 2016-2017 YILI E-KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ
TEOG SINAVLARI İÇİN GİRİŞ YERLERİ
*Olağanüstü hâller ve özel durumlar dışında 8’inci sınıfta öğrenim gören her öğrenci kendi okulunda sınava girecektir.
*Öğrencinin sınava gireceği sınıf/salon ve sıra bilgisi e-Okul ve Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden yayımlanacaktır. Okul yöneticileri e-Okul Sisteminden, öğrenci velisi ise Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden öğrencinin hangi sınıf/salon ve sırada sınava gireceğini
görebilecektir.
*Yurtdışında Bakanlığımıza bağlı olmayan okullarda öğrenim gören öğrencilerden ortak sınavlara katılacak öğrenciler sınav giriş yeri bilgilerini bağlı bulundukları ülkenin Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği veya Konsolosluk aracılığı ile öğrenebileceklerdir.
TEOG'DA HANGİ DERSLER OLACAK?
Türkçe, matematik, fen ve teknoloji, yabancı dil, din kültürü ve ahlak bilgisi ve T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük derslerin öğretim programlarında yer alan kazanımları öğrencilerin elde etme seviyesinin ölçülmesi amacıyla çoktan seçmeli soruların yer alacağı ortak
sınavlar uygulanacaktır.
TEOG 2016-2017 SINAV TARİHLERİ
Oğuzkaan Koleji Yönetim Kurulu Üyesi ve Eğitim Uzmanı Hatice Yılmaz, TEOG adaylarının sınava kadar kalan süreyi en doğru şekilde değerlendirmeleri gerektiğine dikkat çekerek önemli tavsiyelerde bulundu.
İşte Eğitim Uzmanı Hatice Yılmaz’dan TEOG adayları için önemli ipuçları:
- Talim ve Terbiye kurulunun sayfasından sınava gireceğiniz her dersle ilgili sınavda sorumlu olduğunuz ünite konu ve kazanımlar çizelgesini bilgisayarınıza masa üstüne kaydediniz.
- İşlediğiniz her konu ile ilgili hangi kazanımlardan sorumlu olduğunuzu masa üstüne indirdiğiniz bu belgelerden inceleyiniz.
- İşlediğiniz her konu ile ilgili MEB’in odsgm.meb.gov.tr/kurslar/ internet sitesinde yayınlanan örnek soruları çözmeyi ihmal etmeyiniz.
- Öğrenmek için çalışmayı alışkanlık haline getiriniz.
- Öğrendiğiniz konularla ilgili soru çözmenin veya sınav olmanın amacı eksik bilgilerinizi bulup gidermektir. Sınavlarda çok başarılı olmak istiyorsanız kendi kendinize yanlış yaptığınız her sorunun doğrusunu öğrenmek için çaba harcayınız. Konu ile ilgili konuyu tekrar edip çaba harcadığınız halde çözemediğiniz soruları öğretmenlerinize sorunuz.
- Doğru çözümünü öğrendiğiniz her yanlış sorunuzun benzeri beş soru daha çözerek bilginizi pekiştiriniz.
Yılmaz, TEOG adaylarının öğrenme için nasıl bir çalışma yöntemi izleyeceklerini de maddeler halinde sıraladı. İşte o maddeler:
ÖĞRENMEK İÇİN ÇALIŞMA YÖNTEMİ NASIL OLUR?
- Okula işlenecek konuları en az iki defa okumuş, anlayamadığınız bölümleri işaretlemiş ve konu ile ilgili aklınıza takılan soruları yazmış olarak geliniz. Aksi halde işlenecek konu ile ilk defa derste tanışmış olursunuz ve öğrenemezsiniz.
- Ders derste öğrenilir. Dersi dikkatle izleyiniz ve anlamadığınız bölümleri sormaktan çekinmeyiniz.
- Sınıftaki örnek soru çözümlerini mutlaka kaydediniz.
- Eve döndüğünüzde ilk işiniz o gün işlenen derslerin tekrarını ve ödevlerini yapmaktır. Tekrar yapmak için konuyu ve aldığınız notları gözden geçirmeniz yeterlidir. Bu işlemden sonra ödevlerinizi çok kısa sürede yapabildiğinizi göreceksiniz.
- Öğrenmenin püf noktası tekrar ve ödevlerin dersin işlendiği günün akşamı yapılmasıdır.
- O gün öğrendiğiniz konularla ilgili son işiniz öğrendiğiniz bilgileri pekiştirmek üzere konu ile ilgili sınavda sorumlu olduğunuz edinim ve kazanımları da dikkate alarak soru çözmektir.
- Buraya kadar olan çalışmaları tamamladıktan sonra ertesi gün işlenecek konuları en az iki defa okumanız ve daha önceden yapmış olduğunuz ödevleri gözden geçirmeniz yeterli olacaktır.
E Okul TEOG
- 2016-2017 MEB TEOG Sınavı Kılavuzu
- 2016-2017 TEOG Yerleştirmeleri Hakkında Sık Sorulan Sorular
- 2017 TEOG Kayıt Takvimi Açıklandı mı?
- 2017 TEOG Kontenjanları ve YEP Puanları Tıkla Öğren
- 2017 TEOG Sınav Takvimi Açıklandı?
- 2017 TEOG Sınavları Ne Zaman 2. Dönem?
- 2017 TEOG Tercih Rehberi Tıklayın!
- 2018 E-Okul Ortak Sınav Teog Sonuçları Sorgula
- 2018 LGS Lise Taban Puanları MEB
- 2018 LGS Lise Tercih Kontenjanları Açıklandı mı?
- 2018 LGS Tercih Listesi Nasıl Hazırlanır?
- 2018 MEB TEOG Yerleştirme Kılavuzu TIKLA!
- 2018 Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Uygulaması Tercih ve Yerleştirme e-Kılavuzu
- 2018 TEOG Hesaplama / 8.Sınıf TEOG Sonuçları
- 2018 TEOG Puanları Nasıl Hesaplanacak?
- 2018 TEOG Yerleştirme Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?
- 2018 TEOG'da hangi dersler var?
- Doğru Okul Seçimi Nasıl Yapılır?
- E Okul Öğrenci Teog Anketi Giriş
- E Okul TEOG Puan Hesaplama Yöntemi
- Hangi lise kaç puan istiyor 2017?
- LGS 2018 sınav başvurusu nasıl yapılır?
- LGS 2018 Tercih Süresi Ne Zaman Sona Eriyor?
- LGS Lise Yerleştirme Sistemi Değişti mi?
- LGS Lise Yüzdelik Dilimleri Nedir?
- LGS MEB Kazanım Testleri ve Cevap Anahtarları İndir
- LGS MEB Sınav Sonuçlarını Öğrenmek için TIKLAYIN!
- LGS nakil başvurularında uzman tavsiyeleri
- LGS nakil ve boş kontenjanları meb nasıl işleyecek 2018
- LGS Puan Hesaplama Sistemi 2018