Özel Okuldan Devlet Okuluna Nakil Şartları Nelerdir?



Özel Okullardan Devlet Okullarına Geçiş Şartları Nelerdir,Özel Okuldan Devlet Okuluna Nakil Şartları Nelerdir ,Özel Okuldan Devlet Okuluna Yatay Geçiş Nasıl Oluyor,Özel Liseden Devlet Okuluna Geçiş Koşulları,Özel Okuldan Anadolu Lisesine Geçiş Şartları...

2013-2014 eğitim öğretim yılının ikinci döneminde en az 3 ay öğrenim görülen özel okullardan resmi okullara geçmek için kontenjan aranmadan geçişler sağlanabilecek.

MEB Bakanı Nabi Avcı imzasıyla illere gönderilen yazıda, Türkiye’de 12 yıllık zorunlu eğitime geçilmesinin ardından gelişmiş ülkelerin seviyesine çıkması yolunda önemli bir adım atıldı. Ayrıca ortaöğretime geçiş sınavlarında değişiklik ypaılması ve merkezi ortak sınav uygulaması konusu nedeniyle özel okullardan resmi okullara geçiş taleplerinin yoğunlaştığı söylendi.

İlkokullarda kayıt ve nakillerin yürürlükteki yönetmeliğine göre öğrencilerin adreslerine en yakın okullarda okuması esası vardır.

MEB tarafından yürürlükteki yönetmelikte yazan hükümde ise: Fiziki kapasite olmayan okullara kayıt alanı dışından da kayıt yapılabilir. Kapasitenin üstünde başvuru olması durumunda başvuranlar arasından kura ile öğrenci alınır” yazmaktadır. 2013-2014 ders yılında sınırlı olmak üzere ikinci dönemde minimum 3 ay öğrenim görülen özel okullardan devlet okuluna geçişte kontenjan aranmayacak.

Özel okullardan resmi okullara nakil talepleri velilerce il ve ilçe milli eğitim kurumlarına yapılabilecek.

MEB tarafından geçen ay illere gönderilmiş olan yazıda ise 2013-2014 eğitim öğretim döneminde geçerli olmak üzere, lise öğrencilerinin puanla yerleştirilen devlet okullarına geçişlerindeki kontenjan şartı kaldırıldı.
Özel Okul