2018 TEOG Puanları Nasıl Hesaplanacak?



TEOG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? TEOG Nisan 2018 sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?Nisan 2018 TEOG Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? (MEB TEOG 2018)

TEOG sonuçları ne zaman açıklanacak? Nisan 2018 tarihlerinde TEOG sınavına giren öğrenciler büyük bir merakla sınav sonuçlarını merak ediyorlar. TEOG sınav soruları ve cevap anahtarlarının EBA portalının üzerinde açıklanmasının ardından öğrenciler şimdi de sınav sonuçlarını ne zaman açıklanacağını merak ediyor. TEOG 2018'de giren öğrenci ve velileri TEOG sonuçları ne zaman açıklanacak sorusunun yanıtını arıyor. TEOG sonuçları Haziran 2018'de açıklanacak.

TEOG sınav sonuçları ne zaman açıklanıyor? MEB tarafından Nisan 2018 tarihlerinde gerçekleştirilen TEOG sınavının sınav soruları ve cevap anahtarları EBA portalı üzerinden açıklandı. Ancak TEOG sınavına giren öğrenciler ise bir an önce sınav sonuçlarının açıklanmasını bekliyor.

MEB resmi internet sitesi üzerinde yer alan bilgilere göre TEOG sınav sonuçları Haziranda açıklanacak.

2018 TEOG Puanlarını Öğrenmek için Tıklayınız

2018 TEOG Puan Hesaplama Robotu İndirmek için Tıklayınız

TEOG Nedir?

TEOG, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sisteminin kısaltmasıdır. Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş olarak belirlenen yeni modelde tek Seviye Belirleme Sınavı (SBS) yerine öğrenciler 8. sınıfın her iki döneminde de 6 dersten birer kez olmak üzere yılda 12 sınava girmektedirler.

Ortak Sınav Nedir?

Ortaokulların 8 inci sınıflarında Türkçe, matematik, fen ve teknoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. inkılâp tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil dersleri için dönemsel olarak yapılan sınavlardan, iki yazılısı olan derslerden birincisi, üç yazılısı olan derslerden ikincisi olmak üzere, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünce her dönem merkezi sistemle yapılan ortak sınavlardır.

TEOG heyecanı geride kaldı şimdi ise gözler TEOG 2018 sonuçları için MEB'te. TEOG 2018 sonuçlar Haziran ayında MEB e-okul.meb.gov.tr'den açıklanması bekleniyor.

TEOG sonuçları e-okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden açıklanacak. e-okul.meb.gov.tr adresine giren veliler Öğrenci TC Kimlik Numarası ve Öğrenci Okul Numarası'nı sisteme girip TEOG 2018 sonuçlarını görebilecekler.

TEOG PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILACAK?

TEOG'a giren öğrenciler ile velilerin kafasını en çok karıştıran konu ise TEOG puan hesaplamanın nasıl yapılacağı konusundaki karışık bilgiler. TEOG puan hesaplamayla ilgili karışıklığı gidermek için sizlere örnek bir TEOG puan hesaplama hazırladık.

TEOG PUAN HESAPLAMA ÖRNEK TABLO

TEOG ÖRNEK PUAN HESAPLAMA
1. Merkezi Sınav Puanı: 618.8564
2. Merkezi Sınav Puanı: 640
6. Sınıf YBP: 75
7. Sınıf YBP:82
8. Sınıf YBP:85
Merkezi Sınavların Ortalaması: 629.4282
Üç Yıın YBP: 242

629.4282+242=871.4282

871.4282/2= 435.7141

Öğrenci liselere girişte 435.7141
puanla başvuruda bulunacak.

Ortak sınavlarda alınan puanlar, sınavla öğrenci kabul edecek devlet liselerinde ve özel liselere girişte de kullanılacak. Puanlama sistemi ise biraz karışık. Anadolu ve fen liseleri başta olmak üzere devlet liselerine girişte Yerleştirmeye Esas Puan-YEP, esas alınacak. YEP hesaplamasında öğrencinin 6,7 ve 8'nci sınıf Yılsonu Başarı Puanları ile 8. Sınıf Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı toplanarak, elde edilen toplan puan ikiye bölünecek. Puanlama 500 tam puan üzerinden yapılacak.

TEOG'DA DERSLERİN KATSAYI FARKLI

Ortak sınavlarda Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloi derslernini ağlıklı katsayıları 4, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Inkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile Yabancı Dil derslerinin ağırlık katsayıları ise 2 olacak.

Yani TEOG'DA 1 doğru Türkçe cevabı 2 tane doğru Yabancı Dil cevabına eşit olacak.

Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı, sınavı gerçekleştirilen derslerden alınan puanların kendi ağılık katsayılarıyla çarpılarak hesaplanacak. Çarpımların tamamından elde edilen değerin, derslerin ağılıklık katsayılarının toplamına bölümsiyle Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı elde edilecek.

Puanlama 700 tam puan üzerinden yapılacak. Ortaöğretim kurumlarına geçiş tercih ve yerleştirmede 6,7 ve 8. sınıf Yılsonu Başarı Puanları yüzde 30, sekizinci sınafta uygulanan merkezi ortak sınavlardan alınan puanlar yüzde 70 etkili olacak.

TEOG OYP-ORTAÖĞRETİM YERLEŞTİRME PUANI NEDİR?

Ortaöğretim Yerleştirme Puanı; öğrencinin Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri ile Anadolu türü ortaöğretim kurumları gibi puanla öğrenci alan okullara yerleştirmesinde esas olacak puandır.

TEOG OYP-ORTAÖĞRETİM YERLEŞTİRME PUANI NASIL HESAPLANIR?

8’inci sınıfta her dönem için yapılan ortak sınavlar sonucunda yapılan hesaplama ile o döneme ait ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı bulunur. Her iki dönem puanının aritmetik ortalaması; ağırlıklandırılmış ortak sınav puanını oluşturur ve yerleştirmeye esas puanda kullanılır. Öğrencilerin; 6, 7 ve 8’inci sınıf yıl sonu başarı puanları ile 8’inci sınıf ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı toplanacaktır. Elde edilen toplam ikiye bölünerek yerleştirmeye esas puan elde edilecektir. Puanlama 500 tam puan üzerinden yapılacaktır.

TEOG YILSONU BAŞARI PUANI NASIL HESAPLANIR?

Öğrencinin tüm derslerden aldığı puanların aritmetik ortalaması, o derslere ait haftalık ders saati sayısı ile çarpılarak ağırlıklı yıl sonu puanları hesaplanacaktır. Bu puanların toplamının, o derslere ait haftalık ders saati toplamına bölünmesi ile de yıl sonu başarı puanı elde edilecektir. Puanlama 100 tam puan üzerinden yapılacaktır. Öğrencilerin ortak sınavlardan aldığı puanlar, 8’inci sınıf yıl sonu başarı puanı hesaplamasında da kullanılacaktır.

TEOG AOSP- AĞIRLIKLANDIRILMIŞ ORTAK SINAV PUANI NASIL HESAPLANIR?

Ortak Sınavlar kapsamında, sınavı gerçekleştirilen derslerden alınan puanlar kendi ağırlık katsayıları ile çarpılacaktır. Çarpımların toplamından elde edilen değerin derslerin ağırlık katsayılarının toplamına bölünmesi suretiyle ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı hesaplanacaktır. Puanlama 700 tam puan üzerinden yapılacaktır.

2017-2018 öğretim yılı sonunda 8´inci sınıfını bitiren öğrenciler, ortaöğretim kurumlarına yerleştirme işlemleri, tercihleri doğrultusunda, okul kontenjanlarına göre Yerleştirmeye Esas Puan (YEP) üstünlüğü esas alınarak yapılacak.

Tek tip yerleştirmenin yapılacağını hatırlatan Zambak Yayınları Rehberlik Uzmanı Mehmet Azim, 'Her öğrenciye 25 okul tercih hakkı verilecek ve yedek yerleştirme yapılmayacak. Tercih başvurusunda bulunmayan öğrencilerin kaydı otomatik olarak açık öğretim kurumlarına yapılacak. Özel öğretim kurumlarına kesin kaydını yapmış olanlar tercih hakkını kullanmış sayılacak. Hiçbir tercihine yerleşemeyen öğrenciler açık öğretim kurumlarına yerleştirilecek.' dedi.

'Özel okulların kayıt işlemleri ise Haziran - Temmuz´da tamamlanacak. Güzel sanatlar lisesi ve spor liselerine öğrenci kayıtları da Temmuz´da yapılacak' diyen Mehmet Azim, şöyle devam etti; 'TEOG lise yerleştirmelerinde bu yıl 8 yeni uygulama var. Öğrenciler ve aileleri bu 8 yeni uygulamaya dikkat etmelerini tavsiye ediyorum'

1. TERCİH SAYISI ARTTI; Geçen yıl 15 olan tercih sayısı bu yıl 25'e çıkarıldı. Öğrenciler istek sırasına göre toplam 25 okul tercihi yapabilecek.

2. TEK LİSTE OLACAK; Farklı okul türleri tek listede tercih yapılabilecek.

3. ÖZEL OKUL KAYITLARI DAHA ERKEN YAPILACAK; Özel okulları tercih eden öğrenciler 'Özel Okula Kayıt Yaptırdım, Tercih Yaptırmayacağım' butonunu tercih ederek o okullara kayıtlarını yaptıracak. Ancak Anadolu lisesinde boş kontenjan olursa ve taban puanı öğrencinin puanına uygunsa devlet okuluna başvurunun önü açık olacak.

4. YERLEŞEMEYENLER NAKİL İSTEYECEK: Yaptığı tercihlerden birine yerleşemeyen öğrenciler, otomatik olarak açık liseye kaydedilecek. Ancak bu öğrenciler, boş kontenjan olması durumunda nakil isteyebilecekler.

5. NAKİL İÇİN 5 TERCİH HAKKI OLACAK: Nakil başvurusu yapacak öğrencilerin bir değil, 5 tercih hakkı bulunacak. Merkezi olarak yapılan yerleştirmelerle öğrenciler uygun olan okullardan birine yerleşmeye hak kazanabilecek.

6. NAKİLLER CUMA GÜNÜ AÇIKLANACAK: Nikil başvuraları pazartesiden perşembeye kadar alınacak ve Cuma günü sonuçlar açıklanacak.

7. 20 PUANIN ALTINDA YERLEŞTİRME YAPILMAYACAK; İlk yerleştirmenin ardından kalan boş kontenjana başvuran öğrenciler en fazla 20 puan altına kadar okula kabul edilebilecek.

8. NAKİLLER AYDA BİR DEFA YAPILACAK: Nakil dönemi okullar açılmadan tamamlanacak, daha önce haftada bir yapılan rutin nakiller bundan sonra ayda bir defa yapılabilecek.