MEB e-Okul Sistemi Giriş Sayfası (LGS 2018)



MEB e-Okul Sistemi Giriş Sayfası için Tıklayınız

MEB e-okul üzerinden yapılan işlemlerde öğrencilerden TC kimlik numarası ile okul numarasını girmeleri istenmektedir. Adaylar sisteme girdikten sonra tercih işlemlerini buradaki ekrandan yapabilir. Eğer adaylar tercihlerini kendi başlarına yapamayacaklarını düşünüyorsa bakanlık, adayların mutlaka okullar aracılığıyla tercih başvurularını yapmalarını belirtiyor.

E-okul sistemi Milli Eğitim Bakanlığı’nın hemen hemen öğrencilerle ilgili tüm bilgilerini sakladığı bir sistem.

e-okul üzerinden hangi işlemler yapılır;

kayıt işlemleri,

yazılı sınav sonuçları öğrenme,

ders notlarını öğrenme,

LGS ve pybs sonuçlarını öğrenme,

okul ve diploma notu öğrenme gibi işlemler yapılabilir.

Kendi okulunda sınava giren öğrenci rahatladı

Katılımcılara uygulamanın, öğrenci kazanımlarını objektif bir şekilde izlenmesi ve değerlendirmesini sağlayıp sağlamadığı da soruldu. Resmi okul katılımcılarının yüzde 64'ü, özel okul katılımcılarının yüzde 52'si öğrenci kazanımlarının objektif bir şekilde izlenmesi ve değerlendirilmesinin sağlandığını söyledi.

"Öğrencilerin ortak sınavlara kendi okullarında girmeleri öğrencileri ve velileri rahatlattı" önermesine resmi okul katılımcılarının yüzde 86'sı, özel okul katılımcılarının yüzde 84'ü olumlu görüş bildirdi.

LGS Sınavı Nedir?

Milyonların merakla beklediği TEOG yerine gelecek olacak Liseye Geçiş Sınavı (LGS) 2018 yılında yürürlüğe girecek. Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği LGS'nin ayrıntıları belli oldu. Bu yıl için hazırlanan geçiş sistemiyle son merkezi sınav yapılacak. Bu sınava giren 8. sınıf öğrencileri yüzde 70 sınav puanı, yüzde 30 diploma notuyla liseye yerleştirilecek. 2018-2019 eğitim yılı itibariyle uygulanacak olan LGS ile merkezi sınav kaldırılacak. İl Milli Eğitim Müdürlükleri kendi sınavlarını düzenleyecek, sorular Bakanlık'ın soru havuzundan seçilecek.