MEBİM 147'e ulaşan sorular yanıtlanıyor mu?



"MEBİM 147", okula gönderilmeyen 381 çocuk ile yaşça örgün eğitim dışına çıkmış olduğu tespit edilen 9 bin 875 kişiyi eğitime kazandırdı.

Eğitimde fırsat eşitliği sağlamak amacıyla 1 Mart 2012'de hizmet vermeye başlayan Milli Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi MEBİM 147, öğrenci, veli, öğretmen ve vatandaşlardan gelecek her türlü soru, talep, görüş, öneri, ihbar ile şikayetlerin etkin, hızlı bir şekilde çözüme kavuşturulması ve süratle cevaplanması amacıyla kuruldu. MEBİM 147, Van Erciş depreminin ardından eğitimde bir sosyal sorumluluk projesi olarak, depremin vatandaşlara yaşattığı travmayı azaltmak, depremzedelerin hayata tutunmasına destek olmak ve istihdam sağlamak amacıyla Erciş'te hizmete başladı.

MEB Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğince yürütülen İletişim Merkezi, haftanın 7 günü 24 saati boyunca çalışarak, 5 yılda 8 milyon 900 bin vatandaşa hizmet verdi. MEBİM 147'ye başvuran vatandaşlara 3 iş günü içinde cevap verilirken bugüne kadar gelen çağrıların yüzde 91'i bilgi edinme, yüzde 3,7'si talep, yüzde 1,8'i şikayet ve ihbar, yüzde 3,5'i de görüş-öneri başlıklarında oldu. Aramaların yüzde 94'ü ilk görüşme sırasında cevaplandı. İletişim Merkezinde çözümlenemeyecek ve araştırılması gereken konulardan yüzde 2,3'ü Milli Eğitim Bakanlığı merkez teşkilatı birimlerine, yüzde 3,7'si de İl Milli Eğitim Müdürlüklerine yönlendirildi.

8 MİLYON 370 SORUYA YANIT

Öğrenci ve velilerin eğitimle ilgili yönlendirdiği, 8 milyon 370 bin soruya ilk anda yanıt veren MEBİM 147, öğretmen ve yöneticilerin personel işlemleriyle ilgili 482 bin başvurusunu sonuçlandırdı. "MEBİM 147", eğitim ana başlığında 5 yılda 3 milyon 969 bin 882 kez açık öğretim lisesi ve ortaokulu iş ve işlemleri, 554 bin 878 kez mesleki açık öğretim iş ve işlemleri, 418 bin 116 kez ise açık öğretim ortaokulu iş ve işlemleri ile ilgili arandı. Bu hat, 213 bin 823 kez yeni orta öğretime geçiş sistemi, 185 bin 695 kez ortaöğretim kurumları yönetmeliği, 162 bin 89 kez öğretmenlerin yer değiştirme işlemleri, 156 bin 688 öğretmen adaylarının ilk atama şartları, 151 bin 739 kez ÖSYM işlemleri, 116 bin 555 kez ilköğretim kurumları yönetmeliği, 106 bin 431 kez seviye belirleme sınavı için için aranarak bilgi alındı.

'MEBİM 147' OKULA GÖNDERİLMEYEN ÖĞRENCİLERİN SESİ OLDU

Okula gönderilmediği iddiasıyla İletişim Merkezini arayan öğrencilerin başvuruları incelenmek üzere il ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüklerine iletilerek, okula gönderilmeyen 381 çocuğun eğitim öğretim hayatına devam etmesi sağlandı. İletişim Merkezine başvurarak okula gönderilmediğini belirten fakat yaşça örgün eğitim dışına çıkmış olduğu tespit edilen 9 bin 875 kişiye "eğitimin her şartta mümkün olabileceği" vurgulanarak eğitim öğretime kazandırıldı. MEBİM 147, 12 yıllık kademeli zorunlu eğitim ile çocuğunu okula göndermeyen velilere uygulanacak yasal yaptırımlar hakkında vatandaşlara bilgilendirmeler yaparak, öğrencilerin okula devamının sağlanması konusunda yardımcı oldu.

AÇIK ÖĞRETİMLİLERİN 4,9 MİLYON SORUSU YANITLANDI

İletişim Merkezi, açık öğretim okullarında öğrenim gören öğrencilerin 4,9 milyon sorusunu yanıtladı. Örgün öğretim yaşını doldurarak, eğitim hayatına devam etmek isteyen ve nasıl bir yol izleyeceğini bilemeyenlere 7 gün 24 saat rehberlik eden MEBİM 147, açık öğretim okullarına kayıt seçeneğini sunarak, eğitim öğretime kazandırılmalarında önemli bir rol oynadı. 5 yılda 482 bin öğretmen, aday öğretmen veya öğretmen olmak isteyenler; atama, ilk atama, yer değiştirme, izin yönergesi gibi konularda İletişim Merkezinden hizmet aldı.

Sınav sonrası sorular, cevap anahtarlarına ve yerleştirme sürecine ilişkin konularda velilere ve öğrencilere bilgilendirmeler yapılarak sürecin doğru bir şeklide tamamlanmasına katkı sağlandı. Sınavlar sırasında MEBİM 147'yi arayan sınav görevlilerine, soruların ve sınavın güvenliğini ihlal edecek herhangi bir zafiyetin yaşanmaması için doğru yönlendirmeler yapılarak, sınavların sorunsuz bir şekilde tamamlanması sağlandı. Sınav ve yerleştirme sonuçları ile ilgili İletişim Merkezine ulaşan öğrenci ve velilere ilk kontakta bilgi verildi.

'MEBİM 147' DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARINA İLİŞKİN SORULARI YANITLIYOR

Öğrencilerin destekleme ve yetiştirme kursu süreçlerine ilişkin de MEBİM 147'e ulaşan sorular yanıtlanarak, kurslar hakkında detaylı bilgilendirmeler yapıldı. Dershane dönüşüm sürecinde bakanlığın ücretsiz ve kaliteli eğitim verme duygusuyla yaptığı çalışmalar vatandaşlarla kapsamlı bir şekilde paylaşıldı. Vatandaşlardan müfredata ilişkin konularda gelen bütün görüş ve öneriler de anlık olarak Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığına iletildi. Bağımsız bir araştırma firması tarafından yapılan "Vatandaş Memnuniyet Araştırması" sonuçlarına göre 2016'da İletişim Merkezinden hizmet alan vatandaşların memnuniyet oranı ortalaması yüzde 89,7 olarak belirlenerek, "Kamu Sektörü Ortalaması"nın çok üzerinde yer almayı başardı.

Konular

Yurt dışında okuyan öğrencilerin LGS başvuruları nasıl yapılacak?
LGS'de öğrenciler kendi okullarında sınava girebilecek mi?
Liseler Arası Arapça Münazara Yarışmaları Sonuçlandı
Kaç tane imam hatip okulu nitelikli lise sayıldı?
Özel liselerin merkezi sınavla öğrenci alımına ilişkin uygulama usulleri
Siber zorbalık en çok hangi yaş arasında görülüyor?
Bir zamanlar ben de projesi nedir?
İnternet okur-yazarlığı kaçıncı sınıfta başlamalı?
Turkish Airlines Science Expo hangi kategorilerde yapılacak?
Ders arası dil molası projesi nedir?
Türkçe Yeterlik Sınavı Sınav Giriş Yeri Bilgisi
23 Nisan ve 24 Nisan okullar tatil mi? Liselere de tatil olacak mı MEB?
Özel okula erken kayıt bir avantaj mı?
Özel okula kesin kayıt yaptıranlar devlet liseleri için tercih yapabilir mi?
Öğrencilere meslek seçimi eğitimi
Türkiye'deki tüm OSB'lere teknik kolejler açılacak
Öğrencilerin bir haftada internette geçirdiği süre ne kadar?
Meslek liselerinin ders programı değişiyor mu?
Anadolu teknikte meslek bölümlerine sınavsız girilecek
Meslek liseli şef adayları sektörle buluştu
Kaç temel lise açıldı?
Türkçe, Malezya'da seçmeli ders olarak okutulacak
Öğrenciler LGS sınavına mutlaka girsinler mi?
AÖO e-Yaygın kitap ihtiyaç modülü sistemine giriş
Maarif Vakfında öğrenim gören öğrenci sayısı ne kadar?
Hangi özel okullar LGS puanı ile öğrenci alacak?
STEAM nedir?
5.Sınıf Yabancı Dil Hazırlık Projesi Uygulanacak mı?
Özel öğrencilere yönelik programlar yenilendi
Eokul Öğrenci Ekranı