Mesleki ve Teknik Eğitim Sektör İşbirliği



Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ercan Demirci, mesleki eğitimi, eğitimin lokomotifi kılabilmek hususunda büyük bir azim içinde olduklarını söyledi.

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde düzenlenen "Mesleki ve Teknik Eğitim Sektör İşbirliği Toplantısı"nda konuşan Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ercan Demirci, eğitimde ve mesleki eğitimde büyük bir seferberlik içerisinde olduklarını belirtti. Son 2-3 yıldır bu kapsamda hazırlıklar yaptıklarını vurgulayan Demirci, "Sizin kendi dost meclisinde keşke şu da olsaydı dediğiniz bütün şeyler biraz sonra size anlatılacak. Biz bunların hepsini istişareler sonucunda hayata geçirdik, bunları kanuni zırhla oluşturduk. Hamdolsun bundan sonraki süreçte mesleki eğitimi, eğitimin lokomotifi kılabilmek hususunda büyük bir azim içindeyiz. İddiamız şu, mesleki eğitim, eğitimin lokomotifi olmak zorunda. Biz çocuklarımızı yaşadığımız zamana göre değil, onların yaşayacakları zamana göre yetiştirmek hususunda bir cesareti oluşturabildiğimiz takdirde uluslararası arenada mücadele edebiliriz, çocuklarımız mücadele edebilirler." ifadesini kullandı.

Demirci, mesleki eğitimin, eğitim departmanları içerisinde en maliyetli alan olduğuna işaret etti. Mesleki eğitim okullarının, 2-3 sene sonra neredeyse baştan sona, atölyeleri ve laboratuvarları ile elden geçirilmesi gerektiğini aktaran Demirci, şöyle devam etti: "Teknoloji çok hızlı bir şekilde akıyor. Hele bilişimse mevzu haddinden fazla hızlı akıyor. Böyle bir ortamda devletin bürokratik gerçekliği, hantallığı ve imkanları dikkate alındığında, biz sizlerle beraber bu süreci yürütmek zorundayız. Bu bir vatan sevdası işi, bu bir vatan borcu iş. Biz sizden şunu istirham ediyoruz, bizi, Millî Eğitim Bakanlığını, hassaten mesleki eğitimi bize bırakmayın çünkü biz sizi size bırakmayacağız. Mesleki eğitimi, dolayısıyla eğitimi birlikte ayağa kaldıracağız. Bu iradeyle yoldayız. Bu iradeyle çocuklarımızın geleceğine dair, vefalı, huzurlu, mutluluğunu bir anlamda birlikte oluşturmak durumundayız. Onlar bizim geleceğimiz."

Daha sonra Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Osman Nuri Gülay da, yaptıkları çalışmaları sunum ile aktardı. Toplantıya, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, sanayi ve ticaret odası başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve iş adamları katıldı.

Konular

Yurt dışında okuyan öğrencilerin LGS başvuruları nasıl yapılacak?
LGS'de öğrenciler kendi okullarında sınava girebilecek mi?
Liseler Arası Arapça Münazara Yarışmaları Sonuçlandı
Kaç tane imam hatip okulu nitelikli lise sayıldı?
Özel liselerin merkezi sınavla öğrenci alımına ilişkin uygulama usulleri
Siber zorbalık en çok hangi yaş arasında görülüyor?
Bir zamanlar ben de projesi nedir?
İnternet okur-yazarlığı kaçıncı sınıfta başlamalı?
Turkish Airlines Science Expo hangi kategorilerde yapılacak?
Ders arası dil molası projesi nedir?
Türkçe Yeterlik Sınavı Sınav Giriş Yeri Bilgisi
23 Nisan ve 24 Nisan okullar tatil mi? Liselere de tatil olacak mı MEB?
Özel okula erken kayıt bir avantaj mı?
Özel okula kesin kayıt yaptıranlar devlet liseleri için tercih yapabilir mi?
Öğrencilere meslek seçimi eğitimi
Türkiye'deki tüm OSB'lere teknik kolejler açılacak
Öğrencilerin bir haftada internette geçirdiği süre ne kadar?
Meslek liselerinin ders programı değişiyor mu?
Anadolu teknikte meslek bölümlerine sınavsız girilecek
Meslek liseli şef adayları sektörle buluştu
Kaç temel lise açıldı?
Türkçe, Malezya'da seçmeli ders olarak okutulacak
Öğrenciler LGS sınavına mutlaka girsinler mi?
AÖO e-Yaygın kitap ihtiyaç modülü sistemine giriş
Maarif Vakfında öğrenim gören öğrenci sayısı ne kadar?
Hangi özel okullar LGS puanı ile öğrenci alacak?
STEAM nedir?
5.Sınıf Yabancı Dil Hazırlık Projesi Uygulanacak mı?
Özel öğrencilere yönelik programlar yenilendi
Eokul Öğrenci Ekranı